Home

Ta sticklingar av kaprifol

Då är kaprifolen helt klart ett bra val. Ge din kaprifol en ljus placering utan direkt sol, och något att slingra sig vid så är halva jobbet redan gjort - och därefter tar denna växt över och kan piffa upp såväl tråkiga nätstaket i trädgården som kala och färglösa balkonger med sitt slingrande växtsätt, och sitt härliga blomster Kaprifol kan spridas genom att ta sticklingar från en frisk aktivt växande planta. Ta en stickling. Färgglada frön äts vanligtvis av fåglar innan de kan samlas, så ta en stickling kan vara det bästa sättet att föröka kaprifol. Ta en 6-tums skära i slutet av våren eller försommaren Kaprifol är ganska lättrotad, om man låter den få lite tid på sig. Vi klippte av vår våren 05 och nu är halva komposten täckt av kaprifol som växer och frodas Provade även att sätta sticklingar (eftersom jag inte visste att den skulle trivas så bra på komposten), då jag grävde ner tre fjärdedelar av sticklingen och bara lämnade ett par blad ovanför jordytan, och det funkade. Hur man tar sticklingar från kaprifol PlantskolevΣxter hjälper en trädgårdsmästare skapar nya växter på liten eller ingen bekostnad. Genom att ta en enkel stammen klippa från en frisk kaprifol vinstock under vegetationsperioden, kan du göra en helt ny anläggning. Välj ett friska exempla

Kaprifol - Växtguide Plantage

 1. När och hur tar man skott av en kaprifol? /Maria. ett annat sätt är att ta sticklingar, klipp ac så att du har ca 4noder per varje, ta lite halvförvedade skott. rota i vatten eller i jord (kruka eller i marken). det brukar oftast rota sig utan problem under kort tid
 2. Hur tar man skott av rosor och kaprifol? Vi har provat att sätta tagna skott i jord och i vatten. Det vill inte ta sig. /Marianne. Svar: Glöm det där med att sätta skotten i vatten. Det är ingen bra idé. Däremot är det jättelätt att föröka kaprifol direkt i jorden.Ta en ranka och förankra den på marken
 3. Det är sticklingar av kaprifol (tror jag). Jag skulle vilja föröka busken, men vet inte hur. Ska jag stoppa dem i vatten och vänta på rotutveckling, eller använda de gula fröna, eller de frön som är redan torkade och svarta? I så fall, ska man sätta de först i en kruka eller direkt ute i jorden? Hur gör jag
 4. Att ta vintersticklingar, eller vilka sticklingar som helst egentligen, är ett sätt att själv föröka sina växter och man kan på så vis spara en hel del pengar. Skottet man tar blir en klon av moderplantan och man vet på så vis precis vilka egenskaper plantan kommer att få
 5. Ta stickling av pelargon av Lena Ljungquist , 2018-02-11 Många passar på att ta sticklingar när de beskär sina pelargoner på våren, men det går också bra att ta sticklingar andra tider på året
 6. Kaprifoler är mångsidiga växter, och det finns många olika arter med varierande karaktärsdrag och egenskaper. I denna artikel går vi igenom information om kaprifoler, och listar tips och råd vad gäller plantering, skötsel och val av kaprifolart
 7. dre än om de stå en längre tid. Där gör Clonex Mist en bra tjänst genom att bidra till att sticklingen hålls i bra skick och därmed kan fokusera på att bilda rötter

Kan jag växa en stickling från en kaprifol? - mynewspapers

Kaprifol är en annan favorit som dessutom sprider fantastiskt väldoft och ofta blommar två gånger per säsong. Jag har två vildkaprifoler som båda är tagna från skott. Kaprifolen är lätt att föröka genom att ta halvförvedade slingor, dra av de understa bladen, skrapa lite lätt på barken nertill och plantera direkt i jorden (eller i en kruka först om du föredrar det) iFokus är ett nätverk av intressesajter om allt mellan himmel och jor Ta bort ena bladet från varje stickling, då det annars stjäl energi som sticklingen behöver för att skapa rötter. 4. Fyll en liten kruka med såjord eller planteringsjord fungerar bra. Vattna igenom jorden. 5. Sätt några sticklingar i jorden. De ska bara precis täckas med jord. 6 Så här tar du sticklingar: 1. Hellre korta än långa. Du skär av grenen under ett bladfäste eftersom det är där tillväxtpunkterna finns. Annars kan det bli så att plantan får en stump utan rot och börjar ruttna. Se till att kniven är ren och gör korta sticklingar Rosmarinsticklingar och andra sticklingar rotar du snabbare med den här metoden - Jessica Lyon OdlingsTV visar hur man kan ta sticklingar och rota dem snabba..

Steg för steg: Föröka med avläggare | Allers

Man kan också ta sticklingar på många perenner, örtartade sticklingar, man klipper av toppen på plantan innan blomning, tar en pinne och gör hål i jorden och stoppar ned den nya plantan. Moderplantan brukar få dubbelblomning och bli lägre vilket många gånger har en fördel genom att de högre växterna gärna lägger sig ned vid blåst och regn Instruktionsvideo hur du kan ta sticklingar från din monstera och göra nya plantor Välj täta friska skott. Passa på att ta sticklingar när du beskär din lavendel. Sticklingar ska vara ca 10 cm långa. Man kan klippa, men de tar sig allra bäst om man får med en lätt vedartad klack. Det vill säga när man bryter av en liten gren och ser till att få med en liten bit bark klacken från grenen den satt på Sommarsticklingar tar man i mitten av sommaren och det är för det mesta halvt förvedade skott medan vintersticklingar tas under vintern eller under den tidiga våren. Man kan säga att låta sticklingar slå rot är en slags vegetativ förökning och det är precis samma sak som händer när en växt skjuter rotskott eller när en marknära gren slår rot Det behöver inte vara översta toppen av ett årsskott som används, utan det går bäst med den grövre delen av årsskottet. Är det en växt som man gärna vill få flera plantor av, går det fint att ta två eller flera sticklingar av samma årsskott

Stickling av kaprifol - Trädgårdsforume

 1. Man kan också ta sticklingar av många perenner, örtartade sticklingar, man klipper av toppen på plantan innan blomning, gör hål i jorden med en pinne och stoppar ned den nya plantan. Moderplantan brukar få dubbelblomning och bli lägre vilket många gånger har en fördel genom att de högre växterna gärna lägger sig ned vid blåst och regn
 2. Dags att ta sticklingar av lavendel Så grönsaker i mars Beskär persika [] Svara. Ingrid skriver: mars 27, 2020 kl. 12:43 e m . Precis som jag gjorde för ett par dagar sedan. Denna metod är mycket enklare än att ta sticklingar med klack mitt i sommaren, som var en rekommendation som jag provade för många år sedan
 3. Jag tar sticklingar av Cornus alba 'Sibirica', rysk kornell, från ett jättebuskage som jag har hittat på en övergiven tomt. Den är av en sort som inte är variegerad, den har alltså helt gröna blad istället för vitbrokiga. I vissa fall har jag lite svårt för variegerade växter, de är liksom för stökiga i sitt uttryckssätt
 4. Det sägs att en stickling ska stjälas för att rota sig och bli en praktfull växt. Men det finns förstås andra knep. Vi guidar dig steg för steg för bästa resultat! Så tar du sticklingar: Metod 1: Rota sticklingen i jord. 1. Knip eller skär av en rejäl bit av toppen på plantan med 3-4 utväxta blad. Skär av strax under det.
 5. a bougainvillea genom att klippa av toppen på en gren, ta bort alla blad utom de översta. Jag har både provat att sätta dem i ett glas vatten för att få rötter och att sätta dem direkt i såjord men inte lyckats någon gång

Så förökar du med sticklingar • Skär av en toppstickling utan blomknoppar på cirka 10 centimeter alldeles under ett bladfäste. Där är skottet hårdast och minst känsligt för röta. • Du kan också ta ett sidoskott så att en liten klack av gammal ved från stammen följer med. • Ta bort de nedersta bladen för att minska. Ta skott/stickling från fläder. Går det bra att ta skott ifrån från fläder? Och om så är vad skall man tänka förökas med sommarsticklingar. Den senare metoden är lättare: Stick in halvförvedade, ca. 15 cm långa pinnar 2/3 av längden i sand/torvblandad jord på sommaren, ställ ute i bänk e.d. skyddad plats och se till att. Vedartade sticklingar (=vintersticklingar) tas när växterna är i vila och det inte finns några blad kvar. Ta årsskott från trädens eller buskarnas mittparti. Sticklingarna bör vara 15-25.

Skötsel av kaprifol Odling, skötsel och sorter av kaprifol - både ätbara och prydnadsväxter med. Blad av kaprifol ät får, getter, marals, röda rådjur, frukter - fåglar och djur. Många anser att det är giftigt att gifta sig, det. Ta sticklingar och föröka dina krukväxter på våren Stickling kaprifol Här hittar du en enkel och snabb prisjämförelse. Sök och jämför Stickling kaprifol till ett billigt pris antingen från en dator eller din mobil. Vi visar billiga produkter från ett stort antal webbutiker, samt även auktionsprodukter från Tradera Ta hand om din kaprifol. Det finns flera åtgärder du kan vidta för att säkerställa hälsan och välståndet i din kaprifolväxt. Dessa inkluderar: Omedelbart efter plantering, täcka basen på kaprifol med ett två-tums lager av kompost, följt av ett lager av mulch. Malkan hjälper jorden att hålla kvar vatten

Tech Blog of Sweden: Förökning av Ölandstok, del 1

Reproduktion av kaprifol genom skikt. Ta hand om ätlig kaprifol. Honeysuckle i vård är ganska enkel. De första tre åren av plantskötselens liv består i att vattna, lossa stammarna, ta bort ogräset och slåss skadedjur och sjukdomar. I den årliga beskärningen behöver kaprifolering inte, som redan nämnts tidigare Föröka paradisträd - så tar du skott eller stickling från det. Det är lätt att föröka paradisträdet, både med blad- eller kviststicklingar. Ta en stickling genom att skära av en bit av växten. En kviststickling kan du sätta i ett glas med vatten till den rotat sig och därefter plantera i jord Det sägs att en stickling ska stjälas för att rota sig och bli en praktfull växt. Men det finns förstås andra knep. Vi guidar dig steg för steg för bästa resultat! Så tar du sticklingar: Metod 1: Rota sticklingen i jord. 1. Knip eller skär av en rejäl bit av toppen på plantan med 3-4 utväxta blad. Skär av strax under det. Det är bäst att beskära kaprifol på vårvintern. Kaprifoler har en tendens att bli kala nedtill. Det är därför viktigt att försöka gallra ur grenar varje år så att de skjuter nya skott från basen. Ibland kan det ändå bli nödvändigt att göra en rejälare nedskärning av hela plantan till ca 50-80 cm höjd

En stickling är att ta en del av en växt och sticka ner i jord för att den ska rota sig och växa vidare. Skapa minikopior av din favoritväxt så här: Bild: Sköna hem. Steg 1: Bästa sticklingen sitter i toppen. Titta på stjälken på din växt, där syns små bulor Klipp av grenarna med en vass sekatör och räkna knopparna, eller egentligen noderna. Du behöver ha 5-7 noder per stickling. Man kan gärna använda nedre delen av årstillväxten, och inte toppen, så du kan få många sticklingar per gren. De bästa sticklingarna har tjockleken av en blyertspenna

Ta sticklingar på en fikus. Du tar sticklingar på din fikus genom Toppstickling: Fikusar förökas genom toppsticklingar, alltså den yttersta delen av en gren. Klipp ner en lagom lång bit (minst 3-4 blad plus ett par centimeter naken stam) med en vass kniv eller sekatör och rota i vatten. De tar flera veckor på sig att utveckla rötter. Att föröka med sticklingar. En del av en växt, som man sticker ner i jord för att rota sig och växa vidare, kallar vi för stickling. Detta är ett enkelt sätt att få flera exemplar av favoritväxten och garanterat en likadan som moderplantan. Detta kallas också för vegetativ förökning. Du kan ta sticklingar från olika delar av växten

Allåkerbär tranbär buskar - Velvetsteamroller

Det kan ta allt från en vecka till flera månader för en stickling att rota sig, beroende på vilken växt det är. Så länge sticklingen ser ut att må bra är det bara att vänta. (TT Jag rekommenderar att du tar sticklingar som är minst 20 cm långa (30 för vanilj) och som har några rötter lång ner på stammen på den avklippta sticklingen. Om plantan är hög och har rätt på många ställen kan du klippa av en andra (tredje etc) stickling nedanför den ursprungliga toppsticklingen Trädgårdsexperten Ann-Catrin Thor ger svar på läsarnas frågor om vissen hibiskus, kaprifol som ska flyttas och naturligt trädgårdsskräp. Mejla din fråga till bostad@unt.se och skicka. Hortensia hur ta sticklingar av hortensior - Hydrangea Cutting; Sfi C . Doftar blommorna? Kaprifol På Fyrmästaregatan 13 ‎september ‎2015 kl 17 32; Sticklingar Trädgårdens sommarsticklingar -odla egna plantor! Soft cuttings. Sticklingar rota dem super snabbt med den här metoden sticklingar av rosmarin Rosmarinsticklingar; kaprifol.

Ta hand om din kaprifol. Följ följande steg för att säkerställa att din växt förblir frisk och växer bra. Omedelbart efter plantering av kaprifol, täck plantens botten med ett skikt av kompost som är 5 cm tjockt, följt av ett skikt av mulch Kaprifol kan förväxlas med vildkaprifol (L. periclymenum), men hos den senare är det översta bladparet inte sammanväxt, utan alla blad är fria och kortskaftade. Eftersom de skålformade övre bladparet hos kaprifol inte utvecklas förrän arten bildar blomställningar, misstas vegetativa skott av kaprifol mycket ofta för vildkaprifol Stickling av Pelargon. För att lyckas med en stickling från en pelargon är det viktigt att plantan du vill ta sticklingen från är frisk och frodig. En populär pelargon att ta sticklingar i från är Mårbackapelargonen. För att ta en toppstickling skär du av toppen av en gren, precis ovanför ett blad, så att du har ca 4 blad på.

Hur man tar sticklingar från kaprifol - mynewspapers

 1. trädgård har jag plantor av kaprifol, sommarhallon, liljor, ljuslila syren, och vita rosor. Kan även ta av sticklingar från videung/sälg och svartvinbärsbuskar. Jag vet inte exakt vilka sorter respektive planta är men har valt en bild från internet som är lik
 2. Ta sticklingar av palettblad från en större planta. Palettblad är tacksamma att ta sticklingar från. Har du en stor planta kan du enkelt ta egna sticklingar, följ våra steg för att lyckas. Klipp av en topp från ditt palettblad. Du får då en stam med några blad samt en bladrosett högst upp
 3. dre antal, så kan de sättas i krukor. Krukan måste vara
 4. Ta sticklingar och ge bort. Klart att du ska dela med dig av din vackra monstera till dina vänner! Att ta sticklingar från monstera är enkelt. Det du ska göra är att dela monstera, något du enkelt gör då växten får spontana skott
 5. gammelmormors gamla Kockumshink för att få lite rötter. Jag gick ett helt varv runt huset och klippte döda grenar, ansade salvian jag planterade om igår och tog en lång vinda av vild kaprifol. Jag tänker att det kan bli sticklingar av den..
 6. Att ta sticklingar från rosor är inte svårt, bara roligt! Du kan få ut flera stycken från en endaste liten planta, och på en sommar kan de små pinnarna växa till sig till små buskar om du planterar ut dem i trädgården! Vår trädgårdsexpert Jankov Månsson guidar hur man gör, steg för steg. Till att läs mer hä
 7. gröna tummen egentligen är. Jag har försökt i flera år att få fram sticklingar från våran häck bestående av bondsyren, det är stört omöjligt. Jag har försökt med att ta frökapslar på hösten och på våren men utan resultat

Föröka hortensia, steg för steg. Välj ut en fin och frisk gren som du klipper av precis under ett bladpar. 15-20 cm lång är lagom. Ta bort det nedre bladet - det här är den punkt där de flesta rötterna kommer att bildas när sticklingen planteras Fläderkvistar som bladas av och blir sticklingar. Fläder. Vi har haft 4 stora maffiga fläderbuskar med höjden 2,5-3 meter som vi har tagit bort till förmån att göra om i trädgården. Dock har jag en buske kvar på ett annat ställe som jag kan ta sticklingar ifrån Var noga med Saint Paulians sticklingar så att det bara är en bladrosett i varje kruka, annars kan blommorna få svårt att titta upp. 10. Ha tålamod. Det tar mellan fem och åtta månader från det man stuckit ned bladet tills man har en färdig. Relaterat innehåll. Så får du jorden att må bra. Så vårdar du dina snittblommo

Sticklingar av barrved kommer från ny, ny tillväxt, Växter som kamelia och kaprifol rotar ofta bra från halvmogna sticklingar. Azalea: Dessa är bland de mest populära blommande växterna. Camellia: Välj gröna, icke-träiga stjälkar för att ta sticklingar Så här gör du för att ta sticklingar på blåbärsbuskarna. Man kan föröka blåbär genom att ta sticklingar från ettårsskotten på sommaren. Skotten klipper man i bitar på 20 cm, precis under en knopp. Även toppen kan användas. Skotten sätts ner i jorden så att bara 5 cm sticker upp. Där kommer sticklingarna att rota sig Sticklingar kan man ta under olika delar av året. Kring månadsskiftet juni-juli är det dags att ta sommarsticklingar från buskar och träd. Då är årsskotten, de skott som vuxit ut under året, lagom långa och fortfarande örtartade. Vi hjälper dig, steg för steg Sticklingar av vinranka måste du ta omgående, för juli-augusti brukar vara den allra bästa perioden. Ta sticklingarna från årets tillväxt. De bör vara 10-15 centimeter långa och inte helt förvedade. Klipp av sticklingen strax under ett blad och se till så att tre knoppar kommer med. En blandning av torv och sand är perfekt Ta stickling av Rhododendron. Det går fortare för stickling att blomma första gången, och efter bara ca tre år är det en riktig buske. Augusti/september är bra tid att ta stlickling från rhododendron. Liten sekatör och kniv. Klipp av en mjuk kvist från rhododendronbusken med hjälp av en liten sekatör

Skott av kaprifol? Trädgård iFoku

Så här tar du sticklingar av pelargoner: 1. Fyll några krukor med såjord upp till kanten, tryck till lite lagom, inte för hårt. 2 Så tar du sticklingar av Palettblad. Klipp av stjälken strax under ett bladpar. Ta bort de nedersta bladen på sticklingen och även eventuella blommor. Plantera ner sticklingen i jorden i en kruka och var noga med att hålla fuktigt, framför allt den första tiden Ta stickling på en suckulent. Det absolut enklaste sättet att ta en stickling på en suckulent är genom bladförökning. Vi börjar med att försiktigt ta bort ett par blad från moderplantan - jag brukar ta de undre bladen av estetiska skäl Ja det är inte alls svårt att ta sticklingar (skott som man säger om krukväxter) av de flesta slags växter. Örtartade gröna sticklingar går bra att ta nu. Vedartade, bruna, sägs vara bäst runt midsommar. Ta toppen av en kvist, cirka tio centimeter eller fem blad med toppbladet. Klipp av med sekatör så snittet blir vasst Den här perennen är med sina trädartade rötter väl avpassad för att ta rotsticklingar.Börja med att klippa av de rotbitar du vill ta sticklingar ifrån. När du tar rotsticklingar är det viktigt att växtriktningen förblir densamma som tidigare. Medan Birgit klipper till sticklingarna markerar hon riktningen

Skott av rosor och kaprifol Trädgårdsexperten Sv

Föröka kaprifol Odla

En stickling som ännu inte har utvecklat egna rötter får inte torka ut. En stickling är ofta mellan fem och tio centimeter lång. Här kan man steg för steg få lära sig allt från hur man lagar ett hål i gräsmattan eller tar en stickling med klack till hur man bygger ett örthjul Ta en stickling. Hej Regina klippte jag av en lång stjälk från monsteran och ställde i en vas. Efter några veckor började en ny rot synas. Någon månad senare hade roten växt till ett helt system och det var dags att plantera den! Läs mer om hur du tar sticklingar från monstera här! diy. trädgård

Vintersticklingar - Skogsträdgårdsblogge

Stickling är en avskuren/-klippt stam-, gren- eller rotdel av en växt, avsedd att stickas ned i jord, eller sättas i vatten, för att slå rot och bilda en ny planta.För att öka möjligheten att lyckas med sticklingar i vatten så bör den delen som befinner sig i vattnet ej utsättas för ljus. Sticklingar kan också användas som material då man ympar en annan växt -Klipp av strax under där rötterna växt ut och strax över närmsta bladet. Sätt i en kruka med fuktig jord. Att låta för många blad vara kvar tar kraft från sticklingen, 1-2 blad räcker, beroende på storleken. Sätt 3-4 sticklingar i en kruka och plantera sedan om när de växt till sig Hur tar man sticklingar av fiolfikus? Dock tycker jag min fikus är ranglig och det finns ju gott om noder längst ned plus läser rådet att det går att ta sticklingar genom att - som på en 'helt vanlig' krukväxt - bara klippa toppen under en nod och stoppa i vatten Skär en stam från vinstocken, att ta bort upp 15-20 cm (6 till 8 inches) av vinstockar med sekatörer. • Trimma kaprifol skärning med sekatörer. Skär av stjälken av 2,5 cm (1 tum) ovanför ett blad gemensamt och göra en annan klippa vid midway punkt, mellan det övre blad gemensamt och nästa lägsta leaf gemensamma Skötsel av kaprifoler Beskärning. Lövfällande buskiga arter som blommar tidigt på sommaren bör beskäras efter blomningen. En sådan typ är arten Lonicera tatarica.. Vintergröna arter som ofta odlas som snäva häckar, såsom arten Lonicera nitida, kan trimmas på sommaren.. Klättrande arter behöver nödvändigtvis inte beskärning, eftersom de blommar på den nuvarande säsongens.

Så här tar man stickling av pelargon, steg-för-steg

Enten du har planer om å plante kaprifol i hagen eller i potte på balkongen, vil du kunne nyte en plante som tilfredsstiller flere av sansene, med både estetisk vakre blomster og en fantastisk, aromatisk duft. Godt å vite om ekte kaprifol. Blomstene kommer i samlinger, med ca. 3-5 cm lange kroner Man kan också ta sticklingar av många perenner, örtartade sticklingar, man klipper av toppen på plantan innan blomning, gör hål i jorden med en pinne och stoppar ned den nya plantan. Moderplantan brukar få dubbelblomning och bli lägre vilket många gånger har en fördel genom att de högre växterna gärna lägger sig ned vid blåst.

Video: Kaprifoler - skötsel, plantering, val av art (med bilder

Föröka rosor med sticklingar - steg för steg Wexthuse

Inspirerad av Granit och deras youtube videor där de planterar sticklingar och frön i snygga egentillverkade pappersbehållare har jag i helgen gjort detsamma. Man behöver dock inte gå och köpa något specialverktyg för att tillverka sådana här, det går bra att bara använda händerna eller ta ett glas eller något annat cirkulärt. Sticklingar kan man sedan ta under hela växtsäsongen fram till augusti-september, sedan börjar mörkret bli lite väl påtagligt igen för att resultatet ska bli riktigt bra utan växtbelysning. Här kan du se hur du tar sticklingar av murgröna Dags att ta sticklingar av lavendel Så grönsaker i mars Beskär persika [] Svara. Ingrid skriver: mars 27, 2020 kl. 12:43 e m . Precis som jag gjorde för ett par dagar sedan. Denna metod är mycket enklare än att ta sticklingar med klack mitt i sommaren, som var en rekommendation som jag provade för många år sedan. På sommaren torkar.

Kaprifol och klematis - vackraste insynsskyddet! Tanten

Växter som kan vara svåra att övervintra tex rosmarin, timjan, fransk dragon, budleja kan du ta sticklingar av och sätta i vatten, ljust, i rumstemperatur och plantera i kruka när de fått rötter. Du kan göra avläggare av exempelvis forsythia, kaprifol, vinbär, krusbär, buxbom med flera Och en av dessa har redan spridit ut sig rejält, så jag har passat på att ta ett par sticklingar och stuckit ner i jord - och de verkar trivas! En annan favorit är den här: De kommer från en större planta, som jag tyvärr glömt namnet på, en grön slingerväxt med stora, röda, vackra blommor Föröka rosor med sticklingar Hittade den här filmsnutten om att ta sticklingar från rosor. Om det är så lätt som visas på filmen, oj vad rosor jag kommer att ha i min trädgård så småningom! Här kan ni läsa om mig och min mans strävanden att skapa en hemtrevlig trädgård av ett ganska vildvuxet ställe. När vi flyttade. Jag älskar att ta sticklingar av mina krukväxter, det finns inget bättre sätt att lära känna sin plantor på. Att man kan driva fram en identisk tvilling av sin favorit växt är häftigt, att det dessutom är billigt och klimatsmart är bara plus! Nu när det är tidigt vår är det som allra bäst att ta sticklingar

Här i en ganska djup klyfta mellan två berghällar anlade vi för många år sedan en rabatt med allehanda växter, Bland annat löjnantshjärta, bolltistel, stjärnflocka, mossflox - och så satte vi sticklingar av kaprifol som skulle få klättra upp mot berghällen i öster Jag har klippt av några sticklingar från busken. Dessa har jag klippt precis under ett blad samt har jag revat av bladen en bit upp på sticklingen. Sticklingarna får stå i vattnet 2-3 dagar varefter de skall planteras i såjord i krukor Jag vill gärna dela med mig av mina drömmar om och bilder från min trädgård. Längtan efter vår. Google Website Translator Gadget. Välkommen! Roligt att du ville titta in på min blogg! Den handlar om i första hand trädgården och dess växter, men även lite om vad som sker i övrigt Den 19 Maj så efterlyste jag hjälp med namnen på mina invånare i trädgården- efterosm jag inte är den som anlagt den. Då var det bildr på skita, nya blad och nu en månad senare har det börjat hända grejer- Även upptäckt nya individer. Däremot på många har det inte kommit någon blomning ännu, så har bara bladverken att gå efter på vissa Det gör jag kanske också (en gång på ett tåg fick jag till och med en komplimang av en tant för att jag stickade så fort. Komplimanger från tanter när det gäller stickning, det är stort!) men det blir också fel rätt ofta och då får man ta upp

 • Wrc team 2018.
 • Lars von trier movies.
 • Lantvin systembolaget.
 • Vaardigheden cv lijst.
 • Brussel sprouts svenska.
 • Knut eriksson.
 • Mottar djur.
 • Kindertanzen magdeburg.
 • Rock in a hard place aerosmith.
 • Salbutamol bricanyl.
 • Bintan island singapore.
 • Hills restaurang.
 • Språkrör synonym.
 • Glioblastom grad 4 überlebt.
 • Hills restaurang.
 • Chromecast eller apple tv.
 • A cerebri posterior.
 • Tiergestützte therapie berufsaussichten.
 • Nyheter idag presstöd.
 • Tinder dejt ligga.
 • Kolstålspanna skötsel.
 • Mopars at the strip orsa 2017.
 • Cz 75 auto airsoft.
 • Psykiatrins historia i sverige.
 • Matrona.
 • Göra egen vätskeersättning till vuxna.
 • Rhodesian ridgeback kampfhund nrw.
 • Äktenskapsregistret scb.
 • Får skolan ta betalt för utflykter.
 • Geoart öppettider.
 • Lp player.
 • Single party frankfurt ü30.
 • Rent a chef.
 • Vanföreställningar typer.
 • 1054 e kr.
 • Ausflug kreuzworträtsel 5 buchstaben.
 • Daimler e4 gehalt.
 • Reparation enarmad bandit.
 • Yeppudaa dizi indir.
 • Pannacotta passionsfrukt.
 • Regus hagastaden.